Tunne Katja

Katja Kykkänen

Olen Katja Kykkänen, rinnalla kulkija, ihminen sinua varten. Pohjakoulutukseltani opettaja ja lisäksi kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi terapeutiksi psykoterapeuttisin valmiuksin, laaja-alaiseksi elämäntaito-opettajaksi, hengitysterapeutiksi sekä NLP practitioneriksi ja Mindfullness koulutus sekä vuosien läsnäoloharjoittelun kokemus kulkee mukanani kaikessa tekemisessäni. Työni pohjaa vahvasti menneisyyden ymmärtämiseen voimavarana, ei pelkkänä taakkana ja tätä tutkiessamme, käytän apuna opiskelemaani skeema- eli tunnelukkoterapiaa. Tällä hetkellä kouluttaudun fokusointiohjaajaksi, joka on upea tapa vahvistaa kehotietoisuuttamme. Lisäksi kehotietoisuutta olen opiskellut useamman joogaohjaajatutkinnon kautta sekä erilaisten rentoutus ja kehotietoisuusopintojen myötä.

Uskon vahvasti ihmisen psykofyysisen kokonaisuuden hyödyntämiseen terapiatyössä ja käytänkin sitä laaja-alaisesti tapaamisissa. Tunnetyöskentely sekä hyväksyvä, läsnäoleva työote ovat kaiken työskentelyni pohjakiviä. Olen psykofyysisen psykoterapiayhdistyksen jäsen, Ratkes ry:n jäsen sekä Suomen fokusointiyhdistyksen jäsen.

Tapaamisissa keskiössä olet sinä ja sinun tavoitteesi. Pääosissa ovat toivo ja sinussa olevien vahvuuksien hyödyntäminen sekä elämänkokemuksistasi ammentaminen,  tavoitteena on rakentaa sinulle hyvä ja mieluisa tulevaisuus sekä hahmottaa tärkeät tavoitteet päämäärääsi saavuttamiseksi.

Yhdessä opettelemme hyvän elämän taitoja, mielenhallintaa, lempeyttä, myötätuntoa ja saat työkaluja vaikeiden päivien varalle. Tasapainoa ja mielenrauhaa on kyetä kohtaamaan kaikki, myös vaikeat ja haastavat asiat.

Elämässä tärkeintä ei olekaan päästä äkkiä ohi myrskystä, vaan oppia hyväksymään myös sadepäivät. Mikään ei kestä ikuisesti. Välillä paistaa aurinko ja välillä sataa, kaikki kuuluu elämään.

Elämänmatkaa tehdessäni, olen oppinut ihmismielestä ja sen koukeroista paljon opiskelun, mutta eniten kokemusteni kautta. Nyt, auttaessani ihmisiä löytämään toivoa elämäänsä, teen työtä myös kokemusasiantuntijana, joka ei katso ihmistä ylhäältä vaan samasta tasosta, ihmisen näkökulmasta. Rakastan työtäni ja koen olevani onnekas, että saan olla vuorovaikutuksessa, en ainoastaan anna, vaan saan, kun yhdessä tutkimme elämän suuria kysymyksiä.

Olen kohdannut pahoinvointia, niin omassa elämässäni kuin työelämässä useilla aloilla. Nämä raskaat kokemukset repussani alkoivat painamaan niin paljon, elämältä katosi pohja ja monien mutkien ja syvien notkojen kautta, kun vaihtoehdot olivat loppu, ymmärsin, että on pakko pysähtyä. Niin kuin moni muukaan, en ymmärtänyt pysähtyä ennen kuin oli pakko. Olin niin pohjalla, että jouduin tekemään työtä vuosia löytääkseni takasin maailman tuulissa kadonneen itseni ja tuolloin päätin, että haluan auttaa itseni lisäksi muitakin ihmisiä, jotka ovat valmiita kasvuunsa, voimaan paremmin, sekä löytämään oman potentiaalinsa.