Valmennus

Valmennus ei ole terapiaa vaan tulevan suunnittelua perustuen positiiviseen psykologiaan ja kognitiiviseen käyttäytymistieteeseen. Valmennukseen voi tulla minkä tahansa elämän pulman vuoksi ja se sopii lapsille sekä aikuisille. Valmennus ei ole terapiaa. Valmentaja ei neuvo vaan kysyy ja kuuntelee. Valmennus harjoituksissa hyödynnän Mindfullnesia ja NLP:tä 

Tapaamisessa kartoitetaan omaa elämää ja etsitään kohtia elämästäsi, joihin muutosta kaivataan. Kartoituksen jälkeen luodaan toimintasuunnitelma halutun muutoksen ja tavoitteen saavuttamiseksi.  

KENELLE? 

Valmennukseen voi tulla kuka vain – lapsi, aikuinen tai ikäihminen. Voit tulla minkä tahansa elämäsi pulman vuoksi.  Voi olla, että jo 3–5-kertaa on riittävä käyntimäärä. Sovitaan ensimmäisellä tapaamisella etenemisestä. 

Valmennuksen teemoja ovat usein esim.: 

  • Uraan liittyvät teemat 
  • Hyvinvointi 
  • Oman ajan hallinta 
  • Ihmissuhteet 
  • Läsnäolon taidot 
  • Elämän muutokset 
  • Unelmavalmennus 
  •  Tule rohkeasti kokeilemaan.  

Elämä tarjoilee haasteita ja kinkkisiäkin paikkoja. Et ole huono ottaessasi oman elämäsi haltuun, vaan rohkea ja kunnioittava omaa elämääsi kohtaan!  Valmennus on helppo ja maanläheinen keino kohdata aikuinen tai lapsi ja haastava asia. Tapaamisissa keskitymme positiivisiin, voimauttaviin asioihin ja vahvistamme itsetuntoa, josta kasvu lähtee! 

LAPSET? 

Lasten ja nuorten valmennus on eteenpäin vievää ja kannustavaa. Jokainen lapsi ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi. Olen kehittänyt läsnä olevan aikuisen mallin alakouluun, jossa tarkoitus on nähdä ja kuulla lapsi kokonaisena ja tuoda apua kaikin olemassa olevin positiivisin keinoin – Tukemalla, kannustamalla ja rohkaisemalla. 

KATSE ETEENPÄIN: 

Valmennus, kuten terapia, on täysin luottamuksellista. Valmennustapaamisia suositellaan n. 1–2 viikon välein. Kertojen määrä sovitaan yksilöllisesti ensimmäisellä tapaamisella. 
Lapsen ollessa kyseessä, tapaan häntä kahden kesken ja jos aikuinen (tai tarpeen mukaan myös koko perhe) tarvitaan mukaan, siitä voimme sopia erikseen. 

KUN VARAAT AJAN JO TÄNÄÄN, MISSÄ OLET PUOLEN VUODEN PÄÄSTÄ? 

Jos mietit vielä ja yhteydenotto jännittää, voit pohtiessasi lukea oheisia vinkkejä sujuvampaan arkeen.

KUN OIKEIN SATTUU JA AHDISTAA

TAUKO akronyymi (= kirjainlyhenne)

1) T uo huomio hengitykseen
2) A nna tuntemukselle nimi (tämä on pelkoa, surua, stressiä jne.)
3) U h, tämä sattuu
4) K uitenkin kaikki tämä kuuluu elämään, jokainen kokee joskus näin
5) O ta hetki itsemyötätunnolle, miten voisit lohduttaa itseäsi juuri nyt, mitä haluaisit kuulla?

KIITOLLISUUSHARJOITUS

Kiitollisuuden on todettu olevan yksi suurin yksittäinen vaikutin onnellisuuteemme. Kirjaa tämän kaltainen sivu vihkoon, kännykkään, paperille ym. Joka päivä 90 vrk:n ajan. Huomaat pian ison muutoksen kiitollisuudessasi.

1) Pysähdy
2) Nauti tästä hetkestä. Kaikki on tässä.
3) Kirjaa itsellesi ylös: olen tänään kiitollinen…………….
4) Koska…………
5) Odotan tältä päivältä (tai huomiselta, jos on ilta)…………………………
6) Mikä on suuri saavutukseni tänään…………………………..

Jos mikään näistä ei auta, pohdi soittaisitko saman tien minulle ja varaisit ajan keskustelemaan tilanteestasi?

Valmennus | Katja Kykkänen
OMIMO